Posts or Comments 20 March 2018

admin | 28 Aug 2011 02:13 pm

Colţ de rai

Într-un colţ de rai, la 15km de localitatea Vălenii de Munte (jud. Prahova), in frumoasa comună Ceraşu, pe malul râului Telejenel, avem de vânzare două case superbe ce impart o grădină de vis cu o suprafaţă totală de 2500mp.
Casele se pot vinde separat, fiecare cu o parte din teren sau impreună, cu tot terenul aferent. Una din case este complet amenajată si locuibilă cealaltă fiind deocamdată construită la roşu.

img_8356

Prima casă se vinde impreunâ cu o gradină de 1500 mp ce cuprinde un solar, un beci de vinuri (cramă), o magazie spaţioasă, o povarnă (distilerie) şi o fântână cu hidrofor electric.

img_8267

Grădina mai adaposteşte şi o livadă ingrijită de pomi fructiferi roditori (meri, piersici, nuci, aluni, caişi, vişini) precum şi culturi bogate de mure, zmeură şi  fragi.

Casa este alcatuită din parter, un etaj şi pod. La parter se afla poziţionată o sufragerie spaţioasă, o bucatarie semi-deschisă cu incăpere separata tip cămară/beci rece, o toaletă de servici, un hol şi o terasă inchisă. Scara interioară din lemn duce la etaj unde găsim un hol luminos, o baie, 3 dormitoare şi un birou de lucru.

Încălzirea in toată casa se face printr-o centrală cu lemne (calorifere) şi adiţional iarna, prin sobe din teracotă tot pe lemne. Sobele sunt dispuse in fiecare dormitor cat şi in sufragerie. Apa caldă provine de la un sistem modern, nou, bazat pe un panou solar cu tuburi vidate.

img_8284

Casa beneficiază de curent electric, televeziune digitală (Dolce), telefonie fixă şi Internet prin Romtelecom.

Preţul pentru această casă impreună cu terenul de 1500mp şi facilităţile descrise mai sus este de 150.000  120.000 euro.

Galerie cu prima casă şi toate facilităţile:

A doua casă construită la roşu, beneficiază de o arhitectură modernă cu mult potenţial pentru dezvoltarea ulterioară.

img_8354_0
Casa este tot pe 2 nivele cu un pod mansardabil de 94 mp. La parter găsim o sufragerie spaţioasă cu bucătarie deschisă tip bar, o cămară, un dormitor cu baie proprie, o cameră beci, o cameră tip uscătorie şi o incăpere separată pentru centrală.
La etaj sunt poziţionate 4 camere fiecare cu baie proprie. Pe langă accesul pe scara interioara, etajul mai beneficiază şi de o cale de acces din exterior  separată. Podul mansardabil are la fel, intrare separată din exterior şi beneficiază de 2 balcoane.

La exterior in faţa sufrageriei este turnată o plansă pentru terasă. Curtea de 1000mp este ingradită si poate gazdui 4 locuri de parcare precum şi alte facilităţi (loc de joacă pentru copii, loc de grătar, foişor etc.)

Ca şi construcţie parterul casei este din caramidă iar etajul cu pereţi din BCA planşeul fiind din beton armat. Intreaga casă este izolată cu polistiren de 10cm tencuit, ferestre cu tamplărie de aluminiu şi geam termopan, iar acoperişul este din şindrilă tratată special.
Pe partea de facilităţi casa este racordată la alimentare cu curent electric trifazic, are fântână proprie cu hidrofor şi se pretează la un sistem de incălzire atat pe lemne cat şi electric.

Costul construcţiei şi al terenului aferent de 1000mp este de 100.000 90.000 euro cu posibilitatea de administrare ulterioară a lucrărilor de finisaj.

Galerie de fotografii cu a doua casă:

Pentru mai multe detalii ne puteţi contacta telefonic pe unul din numerele:
0744 534 330 sau 0244 297 379.

Preţurile sunt negociabile doar la faţa locului!

 

Mai multe detalii despre Ceraşu:

Localizare:  Comuna Ceraşu,  alcătuită din satele Cerasu,  Slon, Valea Borului, Valea Tocii, Valea Bradetului şi Valea Lespezii  este aşezată în nordul judeţului Prahova,  la o distanţă de circa:
15 km de Vălenii de Munte;
45 km de Municipiul Ploieşti;
80 km de Municipiul Braşov,  Poiana Braşov;
100 km de aeroportul Henri Coanda, Bucureşti.

Căi de acces:
- Căi rutiere: DN1A conexiune prin Drajna-DJ 102B apoi 230 ;
- DN1A Mâneciu prin DJ 239;
- Microbuz din Autogara Valenii de Munte
- Cale ferată: Ploiesti-Mâneciu apoi prin DJ 239.

Peisajul deosebit de atractiv se datorează alternanţei ariei depresionare Ceraşu  mărginită de Dealul Leordeanu la sud-est şi a culmilor muntoase din nord:  Muntele Clabucet (1460 m), Vf. lui Crai (1473 m) si Tătarului (1476 m)  atractive pentru plimbări ecvestre si drumeţii.  Frumuseţea locurilor este armonios completată de  prezenţa  râului Drajna, a pădurilor de amestec cu fag, mesteacăn şi conifere, fragmentate de pătrunderea livezilor, fîneţelor şi păşunilor.  Partea nordică a comunei este inclusă in  programul de conservare şi protecţie Natura 2000-Munţii Ciucaş.

Populaţia  de peste 5200 locuitori se ocupă de zootehnie, pomicultură, turism dar şi de păstrarea unor activităţi tradiţionale: fabricarea ţuicii, a brânzeturilor, prelucrarea lemnului, cusături etc.

Atractii:  Ceraşu se afla la numai 20 de kilometri de trecătoarea Tabla Buţii-Tătaru, nu departe de defileul Buzăului la est, trecătoarea Bratocea la vest.
Cetatea medievală de la Slon.  Pe dealul ”La Ciuga” se afla urmele unei cetati de lemn (sfarsitul sec VI si inceputul sec IX), suprapusă cu o alta (sfarsitul sec IX si inceputul sec. X), peste care ar fi o a treia cetate ridicată din piatră şi refacută de către cavalerii teutoni sub numele de  Cetatea Tabla Buţii  în secolul al XIII-lea, ulterior distrusă.
Cimitirul Eroilor de la Tabla Butii. Începând cu anul 1922 şi până în prezent, la 6 august, indiferent în ce zi a săptămânii cade această dată, la Tabla Buţii se comemorează ostaşii căzuţi  în Primul Război Mondial  prin  pelerinaje la Cimitirul Eroilor. Primăria şi Consiliul Local al Comunei Ceraşu organizează aici, la acestă dată, tradiţionala manifestare „Columnă pentru nemurire”.
Tabăra de cercetaşi de la pensiunea Cerasu.
Stâni traditionale de oi.
Situl de importanta comunitara, Muntii Ciucas este in procesul de certificare  pentru reteaua europeana Natura 2000. 17% din suprafaţa comunei este inclusă in activitaţile de protecţie şi conservare, fiind pretabilă pentru ecoturism.

Subscribe to the comments through RSS Feed

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.