Posts or Comments 25 April 2018

Discutii generale admin | 27 Dec 2009 01:38 pm

Salut lume!

Ne-am ridicat din locul unde se distruge viaţa pentru că nu suntem mulţumiţi numai cu alb, negru şi gri.

Ne-am adunat pentru că avem aceleaşi idealuri şi principii în ceea ce priveşte lumea în care vrem să trăim. Şi pentru că avem aceleaşi standarde ale acestei lumi. De aceea unii au venit  şi alţii au plecat. Au plecat cei ce au vrut mai mult sau cei care se mulţumeau cu foarte puţin.
Lumea este la răscruce – se salvează ori nu va mai avea aer de respirat, apă de băut şi pamânt bun în care să crească florile.
Noi, care ne-am ridicat, precum şi cei care sunt de-o seamă cu  noi, dar care nu ţin cont de legile naturii, am apucat să respirăm un aer ozonat, să bem  un pumn de apă rece de izvor, să mâncăm un măr rupt direct din pom, să ne răsfaţăm simţurile în culorile florilor de munte, în trilurile păsarelelor sălbatice care zboara în pădure. Asta deoarece Dumnezeu ne-a dat şi ne-a lăsat o lume curată, moral şi fizic.
Din păcate, degradarea fizică a naturii de pe planeta Pamânt depăşeşte degradarea morală.
Generaţia următoare nici nu a descoperit încă frumuseţile şi beneficiile naturii, căutând răspunsurile numai în lumea ireală a Internet-ului.
De aceea considerăm că viitorul este al generaţiilor viitoare şi acţiunile să fie desfăşurate preponderent cu copii – ei sunt beneficiarii, natura lor să fie salvată, pentru ei trăim. Pe ei să-i ducem în mijlocul poienilor,  pădurilor, munţilor, pe malurile râurior, lacurilor, mării, în sate, cetăţi şi biserici şi să-i învăţăm să le vadă, să le descopere şi să le iubească. Devenindu-le dragi, vor dori să le aibă şi credem că le vor proteja, înţelegând importanţa lor.

Vă salutăm şi vă aşteptăm alături de noi în demersurile de schimbare a atitudinii oamenilor faţă de natură, pentru viitorul copiilor şi nepoţilor noştri.

One Response to “Salut lume!”

  1. on 27 Feb 2010 at 15:43 1.Sorin said …

    Din punctul meu de vedere, degradarea morală este mai mare decât cea a naturii:„Omul sfințește locul!” și nu „locul pe om”! Dacă omul nu „sfințește”, atunci degradează, consumă, schimbă etc.Intenția este nobilă,prea puțini însă vor să depună efort pentru a avea și o lume curată. Mulți profită numai de unele „colțuri” curate, ignorând necurăția din vecinătate, păstrând numai aparențele unei lumi stricate. Aceștia sunt ca florile răsărite pe o grămadă de gunoi.

Trackback This Post | Subscribe to the comments through RSS Feed

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.